Hétköznapi, bohókás, unalmas, néha szórakoztató, elgondolkodtató, finomságokkal teli, ilyen-olyan értelemben.....
2011. május 29.
A bodzaszörp
Az igazi bodzaszörp:
Hozzávalók:
2 l víz
15-20 bodzavirág
2 citrom
2 kg kristálycukor
5 dkg citromsav
Ha a bodzavirág szép tiszta, lemosni sem kell, ha igény van rá, akkor öblítsük le. Keverjük össze 2 l vízzel, tegyünk bele 2 db karikára vágott citromot. Takarjuk le vékony textillel, majd 2 napig hagyjuk állni hűvös helyen. Időközben néhányszor keverjük meg. 2 nap múlva szűrjük le, majd főzzük össze a cukorral és a citromsavval. Töltsük bele az megtisztított üvegekbe, jól zárjuk le, és tegyük száraz dunsztba, meleg takarók között hagyjuk 2-3 napig.
Elképesztő helyeken terem, próbáljunk találni pormentes területeket, így a leöblítés elmaradhat és az oly fontos szerepet betöltő virágpor atomok, nem a lefolyóban kötnek ki. Emígyen megőrizhetjük ezen növénykének azt a jótékony tulajdonságát, mely szerint olyan ízletes, üdítően finom, hűsítő nedűt varázsol a poharainkba. Gazdagítja ízlelőbimbóink feladatának ellátásához szükséges aromákat.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése