2011. október 25.

Amerikai fánk.....

....magyarul, túró fánk. Előző napok egyikén kaptam ezt a nagyon egyszerű receptet. Nem vagyok egy fánk sütő alkat, de ami késik nem múlik, idővel még azzá válhatok. Kezdésképpen, gondoltam egy nagyot, hát megpróbálkozom ezzel. Kezdő háziasszonyok is kísérletezhetnek vele, mivel rém egyszerű. Amire szerintem vigyázni kell, hogy ne szaggassunk túl nagy adagokat az olajba, mert megeshet, ami velem is megtörtént, akarom mondani a fánkocskáimmal, hogy a középső felük, ott legbelül nem sültek át teljesen.


Tehát a recept:
- 3 egész tojás
- 1 kispohár tejföl
- 25 dkg liszt
- 1 mokkáskanálnyi szódabikarbóna
- 1 csomag vanília cukor
- 2 evőkanál kristálycukor
- 25 dkg túró (papiros)

Ezeket az alapanyagokat összekeverjük és forró olajba kanál segítségével beleszaggatjuk. Ami számomra nagyon kedves és egy kissé mulatságos volt, hogy még csak az első adagot szaggattam, amikor is látom, hogy az edény túlsó felén valami történik. Magától megfordult a fánkocska.



Ezt azon nyomban megosztottam a párommal, Ő éppen úgy csodálkozott, mint én, de a legnagyobb meglepetés akkor volt, mikor a kolléganőimnek ezt elmeséltem, hát mit mondjak, ők nem lepődtek meg különösebben.



Egy kissé formátlanok lettek, de az ízén ez semmi kivetni valót nem hagyott maga után. Mint a képen látható, közvetlenül sütés után, porcukrot szitálunk rá, esetleg, lekvárral, vagy dzsemmel fogyaszthatjuk. Nekem önmagában jobban ízlett. A negatívuma ennek az édességnek, hogy azonnal fogyasztva, fenséges, de kihűlése után valamit veszít az értékéből. Tanácsom: a lehető leggyorsabb idő alatt faljuk fel!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...