2010. október 23.

Édeske

Hétvégéhez közeledvén és egy kis nasira hangolva, gondolkodóba estem, vajon mi lészen az az édes csoda, amelynek elkészítésében jártasságot szerezhetnék. Mostanság egyre-inkább vágyom a "házisütire". Na, nem mintha szükségem volna rá, de a boldogság hormonjaimnak annál inkább. A receptes gyüjteményben kutakodva találtam eme gyöngyszemre, így hát fel is sorolnám a hozzávalóit, valamint a velük való teendőket, hogy összeálljék valami "ez csak desszert"-nek, ahogy az én apukám mondaná. Ja, és persze nem ezzel kell jóllakni......

Túrós jóharapás:

Tészta:
25 dkg liszt
15 dkg porcukor
5 dkg vaj
1 kávéskanálnyi szódabikarbóna
2 egész tojás, összegyúrjuk.
A kapott gömbőcből 2 lapot nyújtunk és tepsinek a fonákján megsütjük, jó gyorsan.
Krém:
20 dkg porcukor                                   6dl tej
25 dkg margarin                                 2 cs vaniliás puding
25 dkg túró
2 cs. vaníliás cukor
1 tojás sárga
1 cs. mazsola és/vagy 1 darab citromnak a reszelt héja (vigyázz el ne repüljön)

6 dl tejben 2 cs. vaníliás pudingot megfőzünk, majd hagyjuk kihűlni, a többi anyagot jó alaposan kikeverjük, majd összekeverjük a pudingos masszával. A két lap közé töltjük-kenjük, porcukorral behintjük a tetejét. 1/2 nap után szelhetően puha és krémes és finom, izlelő bimbókat gyönyörködtető, fájdalmasan kívánatos......
             

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...