2011. november 5.

A kókusz meg lett tekercselve

Az elmúlt napokban, túlszárnyaltam a jelenkori önmagamat. Régebben, mivel édesszájú vagyok, voltam, rengeteg időt töltöttem a konyhában, azzal a célzattal, hogy készítsek valami finomságot. Önző módon, leginkább magamat kényeztetve, de azért jutott a családom többi tagjának is, a csemegékből.
Mostanság semmi extra nem történik az életemben, nem jártunk sehol, szabad óráim java részét itthoni időtöltéssel múlatom. A személyi számom kettessel kezdődik, így mondanom sem kell, hogy akad a ház körül és benne tennivaló bőséggel. Közeledünk a karácsony irányába is, megkezdődött a készülődés időszaka. Mondjuk az ajándékokat, elkezdtem megvásárolgatni, már hónapokkal ezelőtt. Könyvek, játékok, kis kerámiák alakjában, persze a dolgoknak a java része még hátra van (vagy előre?).


Visszatérek eredeti mondanivalóm gyökeréhez, a süteményhez.
Megosztom mindenkivel, én hogy is készítem a kókusztekercset. Az elnevezésével, némi bajom akadt, mert szerintem nem kókusz, hanem keksz. Kedvesem szerint, inkább kókusz. Feladom, elfogadom.


Tészta:
- 50 dkg darált keksz (ezt régen én daráltam le húsdarálon)
- 10 dkg porcukor
- 3 dkg kakaópor (fajtától is függ, mert néha többet rakok bele, a sötétebb árnyalat miatt)
- 20 dkg margarin
- 1-2 ek rum
- 1dl feketekávé
- 10 dkg darált dió
- Meggybefőttnek a leve (ebből annyi, amennyit a tészta felvesz, könnyen nyújthatóvá válik és nem ragad)


Krém:
- Felfőzök 1/2 l tejet, 3ek liszttel, hagyom kihűlni
- 25dkg ráma
- 10 dkg kókuszreszelék
- 15 dkg porcukor
- 2 cs vanília cukor


A tésztát jól átdolgozom, majd két részre osztom és kinyújtom. Mindezek előtt a krém hozzávalóit egy tálban, jó habosra keverem. Ezt sac/kb alapon, csakúgy szemre megfelezem, majd megkenem vele a már kinyújtott tésztát. Óvatosan feltekerem. Arról megfelejtkeztem, hogy a nyújtódeszkát, én kekszmorzsa és kókuszreszelék elegyével szórom meg, majd ezen művelem meg a sodrófa segítségével, ami által fog úgy elterülni mint a Nagy-Alföld. A már kész rudat még megszórom kókusszal és folpackba csomagolom és elhelyezem a hőtőszekrényben. A másik adaggal ugyanígy járok el. Ha a masina (hűtő) jól dolgozik egy óra elteltével, nagyon szépen szelhető gyönyörű és nagyon finom nassolni valóval állunk szemben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...