A mai nap nem a legideálisabb ennek a sütikének az elkészítéséhez, de ízvilágát tekintve, nem mondhatjuk, hogy hiába való lenne bármikor belekóstolni. A méz és társai nekem már a hűvös, hideg, téli napokat és a karácsony várás időszakát juttatja eszembe. De higgye el mindenki, hogy kipróbálni, most is megééééri......
Mézes tekercs
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 7 dkg zsír
- 20 dkg porcukor
- 16 dkg méz
- 3 tojás
- 1 kk fahéj
- 2 csipet őröl szegfűszeg
- 1 kk szódabikarbóna
- 1 csipet só
Töltelék:
- fél üveg szilvalekvár
- 20 dkg dió
A lisztet elmorzsoljuk a zsírral és hozzá keverjük a porcukrot. Lyukat formálunk a közepébe és bele tesszük a langyos mézet, a két tojást (harmadikkal a tetejét kenjük le), a fűszereket. Jól összedolgozzuk és három részre osztjuk. A tésztát 35*20 cm-re nyújtjuk. A közepét vastagabbra, mint a szélét. Közepébe helyezzük a lekvárt, majd ráhalmozzuk az egész dió gerezdeket. A széleit ráhajtjuk, majd a végeit lenyomkodjuk. Enyhén zsírozott tepsibe rakjuk, majd a tetejét a felvert tojással lekenjük. Előmelegített sütőben 10 percig 200 fokon, majd10-14 percig 150fokon sütjük szép pirosra. Ha kihűlt, nejlonzacskóba, vagy zárható dobozba tesszük és másnap fogyasztjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése