2010. november 14.

Télen-mézes


A mai nap nem a legideálisabb ennek a sütikének az elkészítéséhez, de ízvilágát tekintve, nem mondhatjuk, hogy hiába való lenne bármikor belekóstolni.  A méz és társai nekem már a hűvös, hideg, téli napokat és a karácsony várás időszakát juttatja eszembe. De higgye el mindenki, hogy kipróbálni, most is megééééri......

Mézes tekercs


Tészta:
-         50 dkg liszt
-         7 dkg zsír
-         20 dkg porcukor
-         16 dkg méz
-         3 tojás
-         1 kk fahéj
-         2 csipet őröl szegfűszeg
-         1 kk szódabikarbóna
-         1 csipet só

Töltelék:
-         fél üveg szilvalekvár
-         20 dkg dió

A lisztet elmorzsoljuk a zsírral és hozzá keverjük a porcukrot. Lyukat formálunk a közepébe és bele tesszük a langyos mézet, a két tojást (harmadikkal a tetejét kenjük le), a fűszereket. Jól összedolgozzuk és három részre osztjuk. A tésztát 35*20 cm-re nyújtjuk. A közepét vastagabbra, mint a szélét. Közepébe helyezzük a lekvárt, majd ráhalmozzuk az egész dió gerezdeket. A széleit ráhajtjuk, majd a végeit lenyomkodjuk. Enyhén zsírozott tepsibe rakjuk, majd a tetejét a felvert tojással lekenjük. Előmelegített sütőben 10 percig 200 fokon, majd10-14 percig 150fokon sütjük szép pirosra. Ha kihűlt, nejlonzacskóba, vagy zárható dobozba tesszük és másnap fogyasztjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...