Ezeket a gyönyörű sertés combokat sikerült levadásznom, egy nagy tömegeket vásárlásra késztető, áruházlánc egyik oszlopos tagjában. Gondolatomat és tetteimet az befolyásolta, hogy az én Drágám, nem mellékesen az egész családom, nagyon megszerette azt a bizonyos palóc levest. Időben nem kell sokat visszafele haladni amikor is ez a levesféle felkerült a családi étlapra. Nyomatékosan ki kell jelentenem, ez elronthatatlan. Talán a hozzávalók ízeinek kombinációja, olyan harmóniát képez eredményezni, ami teszi ezt az eleséget minden alkalommal, az öröm forrásává. Nincs az a nagy kondérnyi mennyiség ami el nem fogyna.
Így lett pörkölt alap a fent megmutatott comb darabokból.
Tehát készítünk egy jó kis pörköltet, ki-ki a maga ízlése szerint, lehetőség szerint jó sok hagymával. Én sertésből készítettem, de az eredeti recept szerint borjú húsból készül. A vágott zöldbabot (sárgát), feltesszük főni egy kis fokhagymával, babérlevéllel, sóval. Közben "krumplit" hámozunk, nem túl sokat, felkockázzuk és bele a bab mellé. Hagyjuk, hogy a hő átadás tegye a dolgát.
A pörkölt elkészültével, időben ez történik meg később, a két fazék tartalmát egy eleggyé dolgozzuk össze. Főzni nem, de össze "rottyantani" azért kell, majd sűrítjük tejföllel, jó nagy mennyiséggel. Kóstolás után, még egy kis vegetával megbolondíthatjuk.
Ez már a végjáték volt.
Tálkában, személyre szabva. Az én személyemre.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése