2011. október 11.

Almás-krémes, ami egyáltalán nem rémes

Alma, sütemény és nem pite, akkor mi?
Házisüti, olyan krémes, omlós, nagyon finom.....


Tészta:
60dkg liszt
20 dkg zsír
20dkg cukor
2 tojás
1 sütőpor
2 vaniliás cukor
3-4ek tejföl
Krém:
2 tojás
1/2l tej
2 vanilia puding
15dkg cukor
1 vaniliás cukor
25dkg margarin
Töltelék:
1,5kg alma
2ek vaj
10dkg cukor
1/2mk fahéj



A tészta alapanyagait összedolgozzuk, három részre osztjuk és vékony négyszögletes lapokat sütünk belőle. A pudingporhoz két ek cukrot keverünk, fokozatosan hozzáadjuk a tejet, sűrűre főzzük és belekeverjük a tojásokat. A krémet hagyjuk kihűlni. Az almát lereszeljük és vajon addig pároljuk, amíg elfő a leve és cukorral, fahéjjal ízesítjük. A krémhez a margarint habosra keverjük a cukorral, majd összekeverjük a kihűlt pudinggal. Amikor minden alkotórész kihűlt, egy tésztalapot visszateszünk a tepsibe, rákenjük a krémet, rátesszük a másik lapot, ráhalmozzuk az almatölteléket és befedjük a harmadik lappal. Egy napig állni hagyjuk.


Aki osztja a véleményemet, ezzel a süteménnyel kapcsolatban, legyen szíves és adja a tudtomra, hogy az én ízlésem igenis helyénvaló.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...