Ha megéheztünk, hát enni kell, ennek érdekében valamit tenni kell. Ma úgy érzem nem kell a kel, inkább süssünk valami bombasztikus sebességgel elkészíthető és laktató olyan étket, ami nagyon ízletes.
Kedvenceim közé tartozik, ha már a hús nem kívánatos számomra, a görhöny, de nevezhetjük lapcsánykának, vagy nem tudom minek. Sok elnevezését hallottam már, de a dolgoknak nem ez a lényege, tehát nem is maradt meg az okos kis buksimban. Ahhoz most gondolkodnom kellene, de azt nem akarok, egyébként is éjszakás vagyok. Ilyenkor inkább kiül az arcomra, valami megfoghatatlan révült tekintet, amire mondhatjuk, hogy nem minden a külső, csakhogy a probléma ott kezdődik, hogy belülről is ezt érzem. Elvarázsolt vagyok. Térjünk vissza a krumplis dogokhoz.
- Tetszés szerinti krumplit (nem burgonya) lereszeljük (kb 1 kg)
- Vele reszelünk egy kis fej hagymát és kettő egész gerezd fokhagymát
- Sóval, borssal (őrölttel) ízesítjük
- Beleütünk kettő egész tojást
- Kimérünk 10 evőkanál lisztet (nem csapott), ezt is beletesszük
- Annyi tejet adunk hozzá, hogy könnyen kikeverhető, nagyon sűrű palacsinta, vagy módosítanám az állagának a hasonlatosságát, inkább mondanám nokedli (nem galuska) halmazállapotát, amit meg kellene célozni az elkészíthetőség szempontjából. Tehát leegyszerűsítem, keverjük ki.
- Napraforgó (nagyon fontos) olajat hevítsük egészen addig ameddig, a fent említett tészta félék családjába tartozó görhöny, a benne eltöltött idő alatt, felveszi megfelelő formáját és a végbemenő kémiai folyamatok kapcsán megkaphatjuk, mint végterméket és így elnyeri a táplálékláncban neki megillető helyet. Hm!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése